Hvordan banker fungerer

Det er faktisk ikke alle som vet hvordan en bank fungerer, så her i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på det.

Hvordan fungerer en bank?

Banker tjener penger på at du har pengene dine i banken. Det er rett og slett så enkelt. Når du setter inn penger i banken vil banken ta penger for ulike tjenester, og de vil tjene penger på overføringer og lignende.

Hvordan bruker banker penger?

Banken bruker “dine penger” til å låne til andre, som de setter en rente på som de tjener tilbake når personen betaler tilbake lånet. Det er slik banker tjener penger.

Det finnes en rekke typer sporter der de har bank som hovedsponsor. Dette gjør ofte lokale banker slik at de kan få “gratis reklame ==

Banker over hele verden

Hvis du er interessert, kan du lese mer om De største bankene i verden her. De fungerer kanskje på en litt annen måte enn de største bankene i Norge gjør. Dette er uansett noe som er utrolig spennende å sette seg inn i.

Det som er så spennende med banker er at de fungerer bare fordi vi mennesker stoler på dem. Hvis vi ikke stolte på systemet ville ikke banker ha fungert. Vi som menneskehet stoler på at bankene skal holde pengene våre på en trygg måte. Det er derfor mange blir utsatt for svindler, fordi de har stor tiltro til banken sin. Så hvis noen ringer og utgir seg for å være banken så kan man ofte gi fra seg informasjon man ikke skulle. Forhåpentligvis gjør ikke du det.

Oppsummering

Så ja, du gjettet nok riktig. Banken tjener penger på dine penger og sånn kommer det til å være i lang tid framover. Det er derfor du bør sjekke rundt i banker for ulike typer lån og forsikringer, for her er det mange penger å spare.