Minibanker

Visste du at minibanken er 51 år gammel? Den feiret femti år i januar, og det er ganske interessant å tenke på at en slik teknologi fantes for så lenge siden. Man innbiller seg at dette er en teknologi som kanskje startet på 90-tallet, senest 80-tallet, men den er faktisk langt eldre enn det. Den første minibanken ble installert i Enfield Town i London i England, av en skotte ved navn James Goodfellow, som i tillegg til å ha patenten til minibanken også var den som fikk patenten til PIN-teknologien. En ganske smart fyr det der altså. Det har vært til nytte for befolkningen i utrolig lang tid, spesielt i tiden før det fantes kredittkort, og derfor ble det så utrolig populært å bruke. Det er fortsatt populært, da mange liker å ha fysiske penger i hendene sine, i stedet for å ha de digitalt på en eller annen konto.

Men det er ingen tvil om at bruken har falt ganske drastisk, spesielt i land som er teknologisk utviklede og har ting som Vipps og mobilbank. Folk kan gi hverandre penger ved noen få trykk på telefonen, noe som er en stor forandring fra hvordan det var tidligere. Den største bruken for minibanker i dag er i områder som ikke har slike ting, og i rettferdighetens navn så er det ganske mange områder som fortsatt er det. Om du er på utenlandsreise så bør du helst ha kontanter, fordi det å betale med kort kan være et risikofyllt eventyr. Det finnes mange historier hvor folk har blitt svindlet, og det er noe du absolutt bør unngå.

Det er uansett en veldig smart og praktisk teknologi, i det man kan sette inn et kort hvor som helst i verden, få tilgang til sin egen konto, og da kunne ta ut penger. Det er ikke rart at det hadde så stor suksess, og fortsatt har det. Det finnes faktisk en minibank på et fjell fire tusen meter over havet. Man vet jo aldri, penger behøver man jo alltid. Det har vært, og kommer til å være, en veldig viktig teknologi for oss.